Správná péče při žlutém nádechu

Asi každá blondýna se setkala s tímto problémem a většina nechce mít vlasy žluté jako sluníčko. Ale tento problém lze vyřešit buď odborně, návštěvou kadeřníka nebo si můžeme pomoci výrobky k tomu určenými. A jaké to jsou?


Máme k dispozici několik druhů:

  • Fialový šampon
  • Fialový kondicionér / maska na vlasy
  • Tužidla proti žlutému nádechu
  • Barevné masky
  • Tónovací vody, spreje

Nejznámější je nám fialový šampon, zvaný i šedý šampon.

POZOR - tyto šampony slouží na zosvětlované vlasy, žlutý nádech.

No třeba dávat pozor na to, že mnoho lidí to nazývá i jako modrý šampon, ale ten pomáhá při jiných nežádoucích odstínech.

Důležité je se řídit pokyny na obalu. Většina výrobců píše, že se šampon používá na mokré vlasy a nechá se působit 1-5 minut.

Je velmi dobré si nechat poradit i od někoho, kdo vaše vlasy zná a případně ví, co vám jak funguje a pomůže vám vyskládat si vaši takzvanou rutinu.

První použití?

Pokud se chystáme použít poprvé fialový šampon a nevíme jak vlásky mohou zareagovat doporučujeme šampon nechat působit 2 minuty. Na mokrých vlasech to je vidět, ale ne vždy, proto je výsledek lepší soudit když vlasy vysušíme, a při dalšímu opakování můžeme nechat působit déle. Tak si určíme rovnováhu.

Fialový šampon nebo fialový kondicionér / maska?

Správnou a ideální odpovědí jsou použity oba produkty. Šampon obsahuje více pigmentových mikročasticíc a zároveň má očistný charakter. Kondicionér / maska ​​neobsahuje až tolik pigmentových mikročástic ale zároveň nám dodává hydrataci, tedy nám vrací vlhkost do vlasu a zároveň podporuje působení šamponu.

Ale záleží i na stavu vlasů, tím máme na mysli, že zesvětlováním se vlasy ničí případně konce jsou sušší a samozřejmě šampon na sušších místech může chytat intenzivněji. Tehdy se stává, že vlasy jsou na konci fialové / modré. Proto můžeme tento šampon zředit, smíchat s niakym hydratčným šamponem a tím vyrovnáme účinnost šamponu.

Mohlo by vás zajímat :)

Můžeme použít jen šampon?

Nedoporučuje se použít samostatně šampon. Když bychom neměli fialovou masku je důležité použít kondicionér nebo hydratační masku.

Není ani dobré používat fialový šampon namísto šamponu na běžné denní použití. Proč? Tyto šampony mají vysoký obsah pigmentu, který vlasy vysušuje a zároveň mají jiné pH.

Je velmi nutné při zesvětloványch vlasech používat hydratační produkty.

Čili mít rutinu šampon + kondicionér/maska. Záleží což nám vyhovuje. Pokud se vám zdá, že se vám rychle mastí vlásky, je důležité aplikovat druhý krok (masku, kondicionér) do délek vlasů.

Šampon není toner

Proč tento nadpis? Odpověď je jasná. Mnoho influencerek a beauty poradkyň si spletla pojem šampon a toner. Na internetu koluje několik videií s fialovým šamponem a aplikují si tento šampon na suché vlasy v domnění, že to je toner. Takto si to nechají působit na vlasech 30 minut až hodinu. Když toto uvidíte, nedělejte to. Potom později v recenzích vyjde najevo, že produkt nedoporučují protože měl špatný efekt na vlasech a zde nepomůže ani ačkoli jaký olejíček. Chyba však není v šamponu ale v nesprávné domnění a především použití. Proto je důležité se řídit se pokyny odborníků, výrobců.

Tak jak tyto šampony dokáží správnou aplikací pomoci, dokáží nesprávnou aplikací uškodit.

Nežádoucí účinky?

Při příliš časté aplikací se mohou ukázat i nežádoucí účinky, jako například: suché vlasy, svědění pokožky, lupy ... Proto je doporučeno používat tyto produkty každé 3-4 mytí.

Thermoochrana, UV ochrana

Tuto část bychom neměli vynechat, ať už při foukání vlasů, žehlení, kulmování. Při blond vlasech je to velmi důležité a neměli bychom na to zapomínat.

U nás na eshopu najdete přesně to co potřebujete. :)